FAQ beëindiging Legacy Licensing

 

FAQ Beëindiging Flexera Licensing

Belangrijke datum

Belangrijke datum

26 juni 2018

Alibre, LLC zal de bestaande Alibre-licentieserver beëindigen voor alle Alibre-producten die vóór maart 2014 zijn uitgegeven.
  • Inclusief alle Alibre Design-versies via Alibre Design 2012 (3.x - 14.x)
  • Ook de eerste release van Geomagic Design (15.x)
Om uw versie te achterhalen, gaat u naar het startscherm> Help> Info en ziet u een regel die lijkt op: PRODUCTVERSIE 14,0,4,14056. Hier kunt u zien welke versie u gebruikt.
 

26 juni 2018

3D Systems beëindigt alle productlicenties voor Geomagic Design-producten die zijn uitgebracht tussen maart 2014 en juli 2017.
  • Inclusief Geomagic Design 16.x en hoger.
Om uw versie te achterhalen, gaat u naar het startscherm> Help> Info en ziet u een regel die lijkt op: PRODUCTVERSIE 16,0,0,1056. Hier kunt u zien welke versie u gebruikt.

Algemene informatie

Algemene informatie

Wat gebeurt er?

Alibre, LLC beëindigt het licentiesysteem dat wordt gebruikt voor legacy Alibre-producten. Deze wijziging betreft Geomagic Design 15.x en Alibre Design 2012 (14.x) en eerdere producten. Deze wijziging vindt plaats op 26 juni 2018.
 

Wat gebeurt er?

3D Systems beëindigt de toegang tot producten die zijn gelicentieerd onder het Flexera-licentiesysteem. Dit omvat Geomagic Design 16.x en hoger.

Legacy Alibre Licensing Server

1Ik gebruik het oude Alibre Design niet meer. Ik heb een nieuwere versie. Waarom zie ik dit?
Alleen klanten die Geomagic Design 15.x en Alibre Design 14.x of eerder gebruiken, worden door deze wijziging getroffen. In sommige gevallen is het mogelijk dat u gedupliceerd wordt in ons systeem en dat u daadwerkelijk een later product gebruikt dat geen hinder ondervindt. Als dat het geval is, bieden we onze excuses aan voor de verwarring en kunt u deze melding negeren. Als u vragen heeft of meer informatie wenst, kunt u een e-mail sturen naar hello@alibre.com Je kunt ook achterhalen welke versie je gebruikt door Alibre Design te openen. Ga naar het startscherm> Help> Info en je ziet een regel die lijkt op: PRODUCTVERSIE 14,0,4,14056. Hier kunt u zien welke versie u gebruikt.
2Waarom doet Alibre dit?
Het oude licentiesysteem is al bijna 20 jaar in gebruik. Het is niet ontworpen om zo lang te werken, en net als bij andere software is het tot het einde van zijn levensduur gekomen. Het maakt gebruik van oude, verouderde technologie en vereist kostbaar onderhoud van zowel tijd als middelen om te blijven draaien. We willen er zeker van zijn dat we al onze bronnen gebruiken voor het maken van nieuwe, opwindende functies en squashkevers.
3Wat zijn voor mij de gevolgen? Kan ik de software die ik vandaag gebruik blijven gebruiken?
De beëindiging van de oude licentieserver heeft gevolgen voor gebruikers van Geomagic Design 15.x en Alibre Design 14.x of eerder op de volgende manieren: • U kunt de software blijven gebruiken als deze al vanaf die datum is gelicentieerd. • U kunt na de datum van de verwijdering geen nieuwe licenties voor het product verkrijgen. Als u het bijvoorbeeld opnieuw moet installeren, kunt u dit niet doen. • Afhankelijk van de versie die u hebt, kan er een vertraging van enkele tot enkele minuten zijn tijdens het opstarten. Deze vertraging is het product dat probeert de licentieserver te bereiken, maar faalt. Uiteindelijk zal het product starten, ervan uitgaande dat u een geldige lokale licentie hebt.
4Wat raadt Alibre mij aan?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Als u denkt dat dit onwaarschijnlijk is, moet u uw hardware upgraden of van computer wisselen, en de huidige versie werkt voor u, dan kunt u waarschijnlijk wegkomen met een verblijf in de versie die u nu hebt. De beste manier om door te gaan met gebruik en een aantal nieuwe functies te krijgen, is om terug te gaan naar onderhoud en de nieuwste versie te krijgen, die gebruikmaakt van het nieuwe licentiesysteem. Hiervoor kunt u contact opnemen met info@cadcamstore.nl
5Ik heb een product dat Alibre op dit moment niet heeft. Wat gebeurt er met me?
Momenteel zijn er 2 versies beschikbaar, Alibre Design Professional en Alibre Design Expert. Als u een product heeft dat Alibre momenteel niet heeft, zoals Persoonlijke of Basic-editie, ontvangt u een gratis upgrade naar het product dat het dichtst bij u staat. Als u bijvoorbeeld Alibre Design Personal Edition hebt, betaalt u onderhoud en krijgt u een gratis upgrade naar Alibre Design Professional. De mogelijkheid om een gratis upgrade te krijgen, wordt beëindigd vanaf de datum van de verwijdering of als Alibre een soortgelijk product als het uwe vrijgeeft vóór de datum van de buiten bedrijf stelling, dus handel snel als u er gebruik van wilt maken.
6Wat u moet weten voordat u een upgrade uitvoert?
Houd er rekening mee dat Alibre Design 2017.x momenteel de volgende besturingssystemen ondersteunt: - Windows 7 64 bit - Windows 8 64 bit - Windows 10 64 bit Als u een 32-bits besturingssysteem gebruikt, of als u een versie van Windows hebt voorafgaand aan Windows 7, kunt u niet upgraden.
7Ik heb besloten om terug te gaan naar onderhoud. Zijn er nog extra kosten omdat ik niet op onderhoud ben geweest?
Nee. Meestal zijn er een vervallen onderhoudskosten. We willen er echter voor zorgen dat iedereen die wil migreren dit kan doen. Om deze reden wordt het vervalrecht kwijtgescholden tot de datum waarop de Legacy Alibre Licensing Server wordt verwijderd.
8Hoe kan ik teruggaan op onderhoud?
Neem contact op met info@cadcamstore.nl voor verdere informatie.
9Ik heb vragen. Met wie kan ik praten?
Stuur een e-mail naar info@cadcamstore.nl wij nemen dan contact met u op.
 

Legacy Licensing

1Waarom doet 3D Systems dit?
Omdat 3D Systems niet langer Geomagic Design verkoopt of ondersteunt, blijft het deze producten niet licentiëren. How will this impact me? Can I keep using the software I have today? No. The termination of the access to Flexera licensing will mean that as of June 26, 2018 you will no longer be able to use the product you have today.
2Wat zijn voor mij de gevolgen? Kan ik de software die ik vandaag gebruik blijven gebruiken?
Nee. De beëindiging van de toegang tot Flexera-licenties betekent dat u vanaf 26 juni 2018 het product dat u vandaag hebt, niet langer kunt gebruiken.
3Wat raadt Alibre mij aan?
De beste manier om door te gaan met gebruik en een aantal nieuwe functies te krijgen, is om terug te gaan naar onderhoud en de nieuwste versie te krijgen, die gebruikmaakt van het nieuwe licentiesysteem. Hiervoor kunt u contact opnemen met info@cadcamstore.nl
4Wat gebeurt er als ik niets doe?
We raden u aan om nieuw onderhoud te nemen en de nieuwste versie te downloaden. We hebben verschillende releases gelanceerd sinds we Alibre Design opnieuw hebben gelanceerd! Tegen de datum van de Flexera-beëindiging zijn we in Alibre Design 2018, met belangrijke upgrades van onderdelen en nieuwe functies. Natuurlijk realiseren we ons dat iedereen niet onmiddellijk kan upgraden. Als je niets doet, krijg je op of rond 26 juni 2018 een gratis upgrade naar de eerste versie van Alibre Design die in juli 2017 werd uitgebracht. Vanaf die tijd zal het een belangrijke versie zijn van wat er wordt verzonden. Dit betekent dat u kunt migreren naar Alibre Design weg van Geomagic Design en de software kunt blijven gebruiken. Dit betekent niet dat u onderhoud uitvoert en dat u geen toegang hebt tot verdere updates of klantenondersteuning, tenzij u onderhoud aanschaft.
5Ik heb besloten om terug te gaan naar onderhoud. Zijn er nog extra kosten omdat ik niet op onderhoud ben geweest?
Nee. Meestal zijn er een vervallen onderhoudskosten. We willen er echter voor zorgen dat iedereen die wil migreren dit kan doen. Om deze reden wordt het vervalrecht kwijtgescholden tot de datum waarop de Legacy Alibre Licensing Server wordt verwijderd.
6Hoe kan ik teruggaan op onderhoud?
Neem contact op met info@cadcamstore.nl voor verdere informatie.
7Ik heb vragen. Met wie kan ik praten?
Stuur een e-mail naar info@cadcamstore.nl wij nemen dan contact met u op.